Overblik over produkter

Sommer, sol, strand og hav. For mange mænd lyder disse ord som musik i deres ører. Den perfekte opskrift på en uforglemmelig ferie eller weekendflugt. Det eneste, der heldigvis stadig mangler, er den rigtige vandsport. Uanset om du er en dedikeret surfer, en nysgerrig dykker, en afslappet snorkler eller en entusiastisk SUP board-rytter, er der en essentiel ting, du ikke må glemme – en våddragt til mænd.

Vi forstår vigtigheden af at finde den rette våddragt, der passer til dine behov og krav. Vandtemperaturen, din følsomhed overfor kulde, aktivitetsniveauet i vandet og meget mere spiller en rolle i valget af den ideelle våddragt. Derfor er vi her for at hjælpe dig med vores bedste i test af våddragter til mænd.

I dette indlæg vil vi udforske de afgørende faktorer ved valg af en våddragt til mænd og sammenligne forskellige modeller for at gøre din købsbeslutning så nem som mulig. Vi ved, at valget af den rigtige våddragt kan gøre hele forskellen i din oplevelse af vandsport, og vi er her for at sikre, at du får den bedste og mest komfortable våddragt til din næste eventyr ved kysten. Så tag med os på en rejse gennem våddragtens verden, og lad os hjælpe dig med at finde den perfekte følgesvend til dine sommeroplevelser ved stranden og havet.

Læs også: Bedste våddragter til kvinder

ZONE3 våddragt til herre

ZONE3 våddragt til herre
logo
2.415 kr.

Advance Våddragt fra ZONE3

Uanset om du er en nybegynder eller en erfaren svømmer, er Advance Våddragt fra ZONE3 kendt over hele verden som en uundværlig følgesvend i vandet. Denne dragt er skabt til at forvandle dine svømmetræninger og vandsportsoplevelser med sin imponerende ydeevne og komfort.

Svøm Hurtigere og Spar Energi Advance Våddragten er din vej til at øge din svømmehastighed, opretholde varmen og reducere træthed. Vores dragt er designet med skuldrepaneler, der giver dig en ekstraordinær fleksibilitet, og en tilpasset krave, der sikrer en perfekt pasform og ubegrænset bevægelighed. Svøm som aldrig før uden besvær.

Innovativt SpeedFlo Materiale Vi bruger vores eget patenterede “SpeedFlo” materiale til at konstruere Advance Våddragten. Dette materiale reducerer vandmodstanden markant, hvilket giver dig mulighed for at skære gennem vandet og nå dine mål hurtigere end nogensinde før. Hver svømmetag føles mere effektiv, og du vil opleve en ny form for lethed i din svømning.

Sikkerhed og Synlighed Advance Våddragten er designet med din sikkerhed i tankerne. Den er udført i en iøjnefaldende gul farve, der gør det let for andre at spotte dig i vandet, især omkring dine håndled og ankler. Din tryghed er vores prioritet, selv når du svømmer i åbent vand.

Avanceret Konstruktion for Komfort og Varighed Vores våddragt er omhyggeligt udformet med 2 mm tykkelse omkring skuldrene og armene for maksimal fleksibilitet, 3 mm ved brystet og den øvre del af ryggen for ekstra varme og 4 mm ved torso, ben og sidepanelerne for øget opdrift og stabilitet. Denne avancerede konstruktion giver dig den optimale kombination af komfort og holdbarhed.

Gør din næste svømmetur eller vandsportsoplevelse til noget ekstraordinært med Advance Våddragten fra ZONE3. Oplev fordelene ved en dragt, der er skabt til at hjælpe dig med at nå dine mål i vandet, uanset om det er at konkurrere, udforske eller træne. Gå ikke glip af muligheden for at tage din svømning til det næste niveau med Advance Våddragt fra ZONE3.

Fordele:

 1. Termisk Isolation: En våddragt tilbyder fremragende termisk isolation, hvilket betyder, at den holder dig varm i koldt vand. Dette gør det muligt for dig at forlænge din tid i vandet, hvilket er særligt vigtigt for dykkere, surfere og andre vandsportsentusiaster.

 2. Beskyttelse mod UV-stråler: De fleste moderne våddragter er designet til at beskytte mod skadelige UV-stråler fra solen. Dette beskytter din hud mod solskader, især hvis du tilbringer lang tid i vandet.

 3. Øget Opdrift: Våddragter giver ekstra opdrift, hvilket gør det lettere at flyde i vandet. Dette kan være en fordel for nybegyndere, der har brug for mere stabilitet og mindre anstrengelse for at holde sig over vandet.

 4. Beskyttelse mod skader: En våddragt fungerer også som en beskyttelsesbarriere mod stød og skrammer, især i aktiviteter som surfing, windsurfing og kitesurfing. Den kan hjælpe med at mindske risikoen for hudskader forårsaget af kontakt med bølger, udstyr eller havbunden.

Ulemper:

 1. Begrænset Bevægelsesfrihed: Selvom moderne våddragter er meget fleksible, kan de stadig begrænse din naturlige bevægelsesfrihed sammenlignet med at svømme uden en dragt. Dette kan være en ulempe, især for konkurrencesvømmere.

 2. Kan være udfordrende at tage på: At komme ind og ud af en våddragt kan være besværligt og tidskrævende, især hvis det ikke er perfekt tilpasset din krop. Dette kan føre til frustration, især for dem med mindre erfaring.

 3. Risiko for overophedning: I varmt vejr eller varmt vand kan en våddragt forårsage overophedning, da den fanger varme tættere på din krop. Dette kan føre til ubehag og dehydrering.

 4. Vedligeholdelseskrav: Våddragter kræver regelmæssig vedligeholdelse, herunder skylning og korrekt opbevaring for at forhindre skader, lugt og bakterievækst. Dette kan være en ulempe for dem, der ønsker en lav vedligeholdelsesløsning til vandsport.

Læs mere om Watery våddragt her.

Watery våddragt til herre

Watery våddragt til herre
logo
1.595 kr.2.149 kr.

Pelican Wetsuit til Mænd – Optimal Komfort og Præstation i Åbent Vand

Pelican Wetsuit til mænd er det ultimative valg for begyndere og lettere øvede åbent vand svømmere. Vores herre-model er designet med stil og funktionalitet i tankerne, med en slank sort krop kombineret med iøjnefaldende orange skuldre og arme, der sikrer høj synlighed i vandet. Denne våddragt er blevet vores bestseller på grund af sine unikke funktioner, der tidligere ikke har været tilgængelige til en så overkommelig pris.

Højdepunkter ved Pelican Wetsuit:

 • Ultimativ Fleksibilitet: Pelican Wetsuit er udstyret med flex-compound skuldre, der giver dig maksimal fleksibilitet og effekt i dine svømmearmbevægelser. Uanset om du svømmer crawl, brystsvømning eller butterfly, vil denne dragt følge dine bevægelser uden at begrænse dig.

 • Optimal Opdrift: Den unikke konstruktion af denne våddragt kombinerer forskellige neopren-tykkelser for at sikre, at din underkrop forbliver i vandoverfladen. Dette minimerer vandmodstanden og hjælper dig med at svømme mere effektivt og spare energi.

 • Sikkerhed og Synlighed: Vi har tilføjet stilfulde orange accenter til denne våddragt for at øge din synlighed i vandet. Dette er vigtigt for din sikkerhed og for at gøre dig synlig for både og andre svømmere.

 • Holdbar og Komfortabel: Pelican Wetsuit er fremstillet af premium Jako neopren, kendt for sin holdbarhed og modstandsdygtighed overfor slitage og negle. Den smooth-skin overfladebehandling reducerer vandmodstanden og holder dig tør på indersiden. Våddragten er også nem at tage på og af takket være den holdbare YKK-lynlås i rustfrit stål.

Velegnet til Diverse Vandtemperaturer: Pelican Wetsuit er designet til at fungere i vandtemperaturer mellem 10 og 26 grader Celsius. Dette gør det ideelt til brug i Danmark fra midten af april til slutningen af september.

Fokus på Detaljer og Komfort:

 • Specielle no-leak paneler ved halsen, håndleddene og anklerne forhindrer indtrængning af koldt vand, mens de stadig giver dig bevægelsesfrihed.
 • Halsudskæringen er sænket for naturlig pasform og lukkes tæt med en buet velcro-lukning forhindrer gnidninger.
 • Speed-cuff paneler på underarmene øger din føling med vandet og forbedrer dit armtag.
 • Anatomisk udskæring ved anklen i super-stretch neopren gør det let at tage våddragten af.
 • Stilfulde prints og farver øger din synlighed og tilføjer en æstetisk dimension til dragten.

Vedligeholdelse og Opbevaring: For at bevare kvaliteten på din Pelican Wetsuit anbefaler vi at skylle den i koldt vand efter hver brug og hænge den til tørre inden opbevaring. Undgå krølning af våddragten, og opbevar den på en bøjle for at bevare dens konstruktion.

Pelican Wetsuit til mænd er det perfekte valg for svømmere, der kræver komfort, ydeevne og holdbarhed uden at sprænge budgettet. Uanset om du træner, konkurrerer eller udforsker det åbne hav, vil denne våddragt hjælpe dig med at nå dine mål i vandet. Gør din næste svømmeoplevelse til noget ekstraordinært med Pelican Wetsuit fra Watery.

Fordele:

 1. Termisk Isolation: Våddragter giver fremragende termisk isolation, hvilket betyder, at de holder dig varm i koldt vand. Dette forlænger din svømmetid og er især vigtigt for aktiviteter som dykning og surfing.

 2. Øget Opdrift: Våddragter tilbyder ekstra opdrift, hvilket gør det lettere at flyde i vandet. Dette kan hjælpe med at reducere træthed og gøre svømningen lettere, især for dem med mindre erfaring.

 3. Beskyttelse mod UV-stråler: Mange våddragter er designet til at beskytte mod skadelige UV-stråler fra solen. Dette beskytter din hud og reducerer risikoen for solskader.

 4. Beskyttelse mod skader: Våddragter fungerer også som en beskyttelsesbarriere mod stød og skrammer, hvilket er vigtigt, især i aktiviteter som surfing og kitesurfing. De kan hjælpe med at minimere risikoen for hudskader forårsaget af kontakt med bølger og udstyr.

Ulemper:

 1. Begrænset Bevægelsesfrihed: Selvom moderne våddragter er meget fleksible, kan de stadig begrænse din naturlige bevægelsesfrihed sammenlignet med at svømme uden en dragt. Dette kan være en ulempe, især for konkurrencesvømmere.

 2. Kan være udfordrende at tage på: At komme ind og ud af en våddragt kan være besværligt og tidskrævende, især hvis det ikke er perfekt tilpasset din krop. Dette kan føre til frustration, især for dem med mindre erfaring.

 3. Risiko for overophedning: I varmt vejr eller varmt vand kan en våddragt forårsage overophedning, da den holder varme tættere på din krop. Dette kan føre til ubehag og dehydrering.

 4. Vedligeholdelseskrav: Våddragter kræver regelmæssig vedligeholdelse, herunder skylning og korrekt opbevaring for at forhindre skader, lugt og bakterievækst. Dette kan være en ulempe for dem, der ønsker en lav vedligeholdelsesløsning til vandsport.

Læs mere om Watery våddragt her.

Watery våddragt til herre - Gecko (3mm)

Watery våddragt til herre - Gecko (3mm)
logo
735 kr.975 kr.

Watery Gecko 3mm Våddragt til Mænd

Uanset om du er en passioneret åbentvandssvømmer eller en dedikeret SUP-udøver, er vores Watery Gecko 3mm våddragt designet til at imødekomme dine behov hele året rundt. Denne våddragt er synonym med høj fleksibilitet og fantastisk varmekapacitet, og den er det ideelle valg uanset årstid og vejrforhold.

En Våddragt til Alle Sæsoner: Med sin 3 mm tykkelse er Watery Gecko våddragten alsidig og kan bruges året rundt. Uanset om du planlægger at tage en forfriskende dukkert om sommeren eller udfordre de køligere vandtemperaturer om vinteren, vil denne våddragt sikre, at du forbliver varm og komfortabel.

Designet til Multianvendelse: Vi har omhyggeligt udviklet denne våddragt, så den passer til en bred vifte af vandaktiviteter. Fra afslappende ophold i vandet til intens svømning og spændende paddleboarding – Watery Gecko er din pålidelige følgesvend, uanset hvad dit eventyr bringer.

Inspireret af Succes: Watery Gecko 3mm våddragten er en videreudvikling af vores ekstremt populære Hedgehog våddragt. Med tilføjelsen af fast neopren på maven og ryggen har vi forbedret dens isoleringsevne, så du kan nyde længere tid i vandet uden at fryse. Samtidig har vi givet den et stilfuldt og moderne udseende med en elegant sort/dust blå farvesammensætning.

Investér i en våddragt, der giver dig frihed til at udforske vandet, uanset årstid. Med Watery Gecko 3mm våddragten er du klar til nye eventyr, hvor komfort og alsidighed er i højsædet. Tag springet og oplev vandet som aldrig før med vores topkvalitetsvåddragt.

Fordele:

 1. Termisk Isolering: En våddragt giver fremragende termisk isolering, da den holder vandet tæt på din krop og udnytter din kropstemperatur til at skabe en varm barriere. Dette gør det muligt at svømme i køligere farvande eller opholde sig længere tid i vandet uden at blive nedkølet.

 2. Beskyttelse mod sol og vind: En våddragt beskytter din hud mod skadelige UV-stråler fra solen og fungerer som en barriere mod vinden. Dette er især vigtigt under aktiviteter som surfing eller sejlads, hvor udsættelse for sol og vind kan være udfordrende.

 3. Øget opdrift: Neoprenmaterialet i våddragten skaber opdrift, hvilket gør det lettere at flyde på vandet. Dette er især nyttigt for svømmere og surfere, da det reducerer træthed og giver dig mere kontrol over dit svømmebræt eller bræt.

 4. Beskyttelse mod marine liv: En våddragt fungerer som en beskyttende barriere mod marine liv, såsom maneter eller koral, der kan forårsage ubehagelige stik eller skader på din hud.

Ulemper:

 1. Begrænset bevægelsesfrihed: Selvom moderne våddragter er designet til at give god bevægelsesfrihed, kan de stadig begrænse din naturlige rækkevidde og fleksibilitet. Dette kan være en ulempe, især for konkurrencesvømmere eller dykkere.

 2. Vægt og bulk: Våddragter kan være tunge og tage plads i din bagage, hvilket kan være en ulempe, hvis du rejser eller transporterer udstyr til vandsportsaktiviteter.

 3. Varmeregulering: I varme omgivelser kan en våddragt føles for varm og ubehagelig. Det kan også føre til overophedning, hvis du ikke er opmærksom på at drikke nok vand under aktiviteten.

 4. Kræver vedligeholdelse: Våddragter kræver omhyggelig vedligeholdelse, herunder skylning, rengøring og korrekt opbevaring for at forblive i god stand. Manglende vedligeholdelse kan føre til nedbrydning af neoprenmaterialet og reduceret ydeevne over tid.

Læs mere om Watery våddragt her.

Watery våddragt til herre

Watery våddragt til herre
logo
1.145 kr.1.735 kr.

Watery våddragt til herre

Watery Reptile Breast 3mm våddragt til mænd er den ultimative våddragt til brystsvømning i åbent hav og en ideel følgesvend til frontcrawl-svømning. Denne unikke våddragt er skræddersyet til at optimere din ydeevne i vandet og tilbyder en række imponerende funktioner, der gør den til det perfekte valg for seriøse svømmere.

Fordele ved Watery Reptile Breast 3mm Våddragt:

 1. Optimeret til Brystsvømning: Reptile Breast våddragten er specielt designet til brystsvømning, hvilket gør den til den perfekte dragt for dem, der foretrækker denne svømmestil. Den unikke fordeling af neopren-tykkelser giver mulighed for naturlig bevægelse og positionering i vandet.

 2. Høj Fleksibilitet: Den indbyggede Flex-compound i skuldrene og det specielle neoprenmateriale gør denne våddragt ekstremt fleksibel og behagelig at bære. Du vil føle dig i stand til at bevæge dig frit og ubesværet, hvilket er afgørende for optimal præstation.

 3. Holdbar og Varm: Watery har konstrueret Reptile Breast med premium Jako neopren, der er kendt for sin holdbarhed og fremragende varmebestandighed. Denne dragt er i stand til at holde dig varm i vandtemperaturer fra 10 til 26 grader Celsius, hvilket giver dig mulighed for at svømme komfortabelt hele året rundt.

 4. Høj Synlighed: Våddragten er designet med orange nuancer på underarmen for øget synlighed i vandet. Dette er en vigtig sikkerhedsfunktion, især hvis du svømmer i nærheden af store fartøjer eller på travle vandveje.

Produktspecifikationer:

 • Forskellige neopren-tykkelser på specifikke områder for at sikre fleksibilitet i armtaget og bevare den naturlige brystsvømningsposition.
 • 5 mm tykkelse på brystet.
 • 3 mm tykkelse omkring livet, hofter og lår.
 • 2 mm tykkelse ved benene og skuldrene samt i armhulerne.
 • 1 mm tykkelse ved håndled, ankler og hals.
 • Konstrueret i premium Jako neopren for overlegen holdbarhed og varmebestandighed.
 • Orange farvenuancer for øget synlighed i vandet.
 • No-leak paneler ved hals, håndled og ankler forhindrer koldt vand i at trænge ind i dragten.
 • Hurtig og nem på- og aftagning takket være YKK-lynlåsen i rustfrit stål på bagsiden.
 • Smooth-skin overfladebehandling forhindrer vand i at trænge igennem og beskytter mod negle eller hurtig fjernelse af dragten.

Vedligeholdelse og Brugstips:

For at bevare dragtens holdbarhed og ydeevne, anbefales det at skylle den i koldt vand efter hver brug og rengøre den med pH-neutral sæbe ved behov. Hæng våddragten til tørre indendørs eller udendørs uden direkte sollys. Opbevar den ved at hænge den på en bøjle for at undgå folder og skader på neoprenen.

Watery Reptile Breast 3mm våddragt er din pålidelige partner i vandet og giver dig mulighed for at nyde enestående svømmeoplevelser, uanset årstid og vandtemperatur. Med dens avancerede funktioner og fremragende konstruktion er den et værdifuldt aktiv for seriøse svømmere.

Fordele:

 1. Termisk Isolering: En våddragt giver fremragende termisk isolering ved at bruge din egen kropstemperatur til at opvarme vandet inde i dragten. Dette holder dig varm, selv i køligt vand.

 2. Beskyttelse mod UV-stråler: Mange våddragter er designet til at blokere skadelige UV-stråler fra solen, hvilket beskytter din hud mod solskoldning og solskader.

 3. Øget opdrift: Neoprenmaterialet i våddragten giver opdrift, hvilket gør det lettere at flyde og svømme, hvilket er særlig nyttigt for begyndere.

 4. Beskyttelse mod stød og skrammer: En våddragt fungerer som en beskyttende barriere mod stød og skrammer, hvilket er vigtigt, hvis du deltager i vandsport eller dykning.

Ulemper:

 1. Begrænset bevægelsesfrihed: Tykke våddragter kan begrænse din bevægelsesfrihed, især i arme og ben. Dette kan påvirke din præstation i visse aktiviteter som surfing eller dykning.

 2. Vægt og bulk: Våddragter kan føles tunge og klodsede, især når de er våde. Dette kan gøre det besværligt at bære dem ind eller ud af vandet.

 3. Behov for korrekt pasform: For at opnå den optimale isoleringsevne skal våddragten passe korrekt og sidde tæt til kroppen. En forkert størrelse eller pasform kan resultere i kulde og ubehag.

 4. Vanskelighed ved påklædning: Nogle mennesker kan have svært ved at få en våddragt på, især de strammere modeller. Dette kræver ofte en vis øvelse og kan være tidskrævende.

Læs mere om Watery våddragt her.

Hvad er en våddragt?

En våddragt er en uundværlig ledsager for enhver, der nyder aktiviteter på vandet. Denne særlige dragt er ikke beregnet til at holde dig tør, som du måske forventer af en almindelig dragt. Tværtimod er dens primære formål at holde dig varm, selv når du befinder dig i det kølige vand i længere perioder ad gangen.

Kernen i en våddragt er dens konstruktion af neopren, et specielt materiale, der har evnen til at holde på vand. Når du trækker våddragten på, opstår der et tyndt lag vand mellem neoprenet og din hud. Dette lag fungerer som den afgørende isolator, der opvarmes af din egen kropstemperatur. Derved bliver du beskyttet mod den kolde påvirkning fra vind og vejr, hvilket gør det muligt for dig at forlænge dine vandaktiviteter uden at fryse.

Våddragter er velegnede til forskellige vandsportsaktiviteter, herunder dykning. De giver dykkere mulighed for at udforske havets dybder i længere tid uden at blive overvældet af den kølige vandtemperatur. Denne alsidige dragt er også ideel til brug i svømmehaller, hvor den hjælper med at opretholde en behagelig kropstemperatur, mens du træner eller deltager i forskellige vandbaserede træningsformer.

Så næste gang du planlægger en dag på vandet eller en spændende dykkeoplevelse, skal du huske at pakke din pålidelige våddragt med dig. Den vil sikre, at du forbliver varm og komfortabel, uanset hvor dine vandeventyr fører dig hen.

Hvorfor købe en våddragt?

At overveje at købe en våddragt er en fornuftig beslutning, især hvis du er en entusiast af vandsport eller bare elsker at tilbringe tid i vandet. Her er nogle gode grunde til, hvorfor en våddragt kan være en uundværlig investering:

 1. Forlæng din vandoplevelse: Når du befinder dig på eller i vandet i længere perioder, bliver en våddragt din bedste ven. Hvis vandtemperaturen er under 22 grader, vil du hurtigt mærke kulden, og det kan begrænse den tid, du kan tilbringe i vandet. En våddragt giver dig mulighed for at forblive i vandet i længere tid, da den isolerer dig mod den kolde temperatur.

 2. Isolerende beskyttelse: Våddragtens neoprenkonstruktion fungerer sammen med din kropstemperatur som en vigtig isolator. Den holder dig varm ved at skabe et tyndt lag af vand mellem dragten og din hud. Dette lag opvarmes af din egen kropstemperatur og beskytter dig mod de kølige påvirkninger fra vind og vejr.

 3. Øget flydeevne: Udover at holde dig varm kan en våddragt også øge din flydeevne. Dette gør det lettere for dig at forblive på vandoverfladen og mindsker samtidig den mængde arbejde, du skal gøre for at svømme eller deltage i forskellige vandsportsaktiviteter.

 4. Sikkerhed i vandet: Nogle våddragter kommer i signalfarver som orange, hvilket kan gøre dig mere synlig i vandet. Dette er særlig vigtigt i tilfælde af nødsituationer, hvor synlighed kan redde liv.

Alt i alt er en våddragt en investering, der giver dig mulighed for at forlænge dine vandeventyr og nyde vandet året rundt. Uanset om du er en dykker, svømmer, surfer eller bare elsker strandlivet, vil en våddragt være din pålidelige følgesvend i kampen mod kulde og for at forbedre din oplevelse i vandet.

Våddragt eller tørdragt?

Når det kommer til dragter til vandsport, er der en klar og markant forskel mellem en våddragt og en tørdragt. Her vil vi udforske disse forskelle og forstå, hvornår man skal vælge den ene frem for den anden.

Våddragt:

Som navnet antyder, er en våddragt designet til at blive våd. Dens primære formål er at holde dig varm, selv når du er nedsænket i vand. Den er normalt fremstillet af neopren med lukkede skumceller, der fungerer som både isolering og opdrift. Våddragten er også kendt for sin tætsiddende pasform, der maksimerer isoleringen ved at udnytte din egen kropsvarme.

Selvom våddragten holder dig varm, tillader den vand at trænge ind i dragten, men dette vand opvarmes derefter af din krop og skaber en beskyttende isolerende barriere mod kulde og vejrpåvirkning.

Tørdragt:

På den anden side er en tørdragt designet til at holde dig fuldstændig tør, uanset hvor vådt det bliver udenfor. Tørdragter er normalt lavet af materialer som nylon eller gummi og har en tæt forseglet konstruktion for at forhindre vand i at trænge ind i dragten. Dette gør tørdragten ideel til aktiviteter, hvor du ønsker at forblive fuldstændig tør, såsom dykning i dybt vand.

En vigtig forskel mellem våddragter og tørdragter er også pasformen. Våddragten er typisk kropsnær, mens tørdragten normalt har en mere løs og unisex pasform.

Det er vigtigt at bemærke, at tørdragter normalt har en minimalt åndbar konstruktion, hvilket kan føre til kondensdannelse på indersiden, især under fysisk anstrengende aktiviteter. For at holde sig varm under brug af en tørdragt, kan du bære isolerende lag og tøj under dragten.

I modsætning hertil tillader våddragten ikke yderligere isolerende materialer under dragten, da dens konstruktion og din egen kropsvarme sammen sørger for at holde dig tør og varm.

Så valget mellem en våddragt og en tørdragt afhænger af den specifikke aktivitet og forholdene, du står over for. Hvis du ønsker at forblive tør under vandsport, er en tørdragt det bedste valg. Hvis du derimod prioriterer varme og isolering, mens du stadig er våd, så er en våddragt det rigtige valg for dig.

Hvilken våddragt skal man vælge?

Valget af den rigtige våddragt er afgørende for din komfort og sikkerhed under vandsport og aktiviteter på vandet. Der er flere vigtige faktorer at overveje, når du skal beslutte, hvilken våddragt der passer bedst til dine behov:

 1. Formål og aktivitet: Start med at tænke over, hvad du planlægger at bruge våddragten til. Er det til dykning, surfing, svømning eller en anden vandsport? Hver aktivitet kræver forskellige funktioner og egenskaber i en våddragt.

 2. Neopren tykkelse: Vælg en våddragt med en neoprentykkelse, der passer til vandets temperatur og de aktuelle vejrforhold. Jo koldere vandet er, desto tykkere skal neoprenen være for at give tilstrækkelig isolering. Vælg omhyggeligt for at undgå overophedning eller forfrysning.

 3. Funktioner: Overvej hvilke funktioner du har brug for. Skal våddragten have en hætte for at beskytte dit hoved mod kulden? Ønsker du øget bevægelsesfrihed i skuldrene og albuerne, f.eks. til surfing? Måske har du brug for ekstra isolering i form af et varmereflekterende lag på indersiden og et vindtæt yderstof for at modstå stærk vind.

 4. Pasform: Våddragten skal passe godt til din krop for at opnå maksimal isoleringsevne og bevægelsesfrihed. Vær opmærksom på størrelsen og pasformen, da en for stram eller for løs våddragt kan være ubehagelig og nedsætte dens effektivitet.

 5. Kvalitet og holdbarhed: Investér i en våddragt af høj kvalitet, da den vil være mere holdbar og give dig flere års brug. Kig efter velrenommerede mærker og producenter, der har ry for at lave pålidelige produkter.

 6. Budget: Overvej dit budget, men husk også, at en god våddragt er en vigtig investering, der kan forbedre din oplevelse på vandet og øge din sikkerhed. Undgå at gå på kompromis med kvaliteten for meget, hvis det er muligt.

For at træffe den rigtige beslutning, bør du undersøge og sammenligne forskellige våddragter på markedet, læse anmeldelser og eventuelt søge rådgivning fra erfarne vandsportsudøvere eller butikspersonale. Ved at tage dig tid til at vælge den våddragt, der bedst passer til dine behov, kan du sikre dig, at dine vandeventyr bliver mere komfortable og fornøjelige.

Ekstraudstyr til våddragten?

Når du forbereder dig til vandaktiviteter i de koldeste temperaturer (under ca. 15 grader), er det afgørende at have det rette ekstraudstyr og tilbehør til din våddragt for at sikre komfort og sikkerhed. Her er nogle vigtige punkter at overveje:

Neopren Handsker:

Neoprenhandsker er en uvurderlig tilføjelse til din vandsportsudrustning, især når det er koldt. Når du vælger neoprenhandsker, skal du sørge for at matche deres tykkelse og funktion med din våddragt. Dette sikrer, at du har tilstrækkelig bevægelsesfrihed i dine fingre og en god pasform omkring håndleddene.

Husk, at jo tykkere neoprenhandsker er, jo mindre fleksible vil de være. Derfor kan det være en god idé at kigge efter teknisk udformede modeller med tyndere neopren mellem fingrene for at bevare fingerfleksibilitet.

Neopren Hætte:

Dit hoved er et følsomt område for termisk påvirkning i kolde temperaturer, især når du er i vandet. En neopren hætte, der matcher din våddragts funktion og tykkelse, kan beskytte dit hoved og især toppen af dit hoved mod kulde.

En neopren hætte fungerer på samme måde som en våddragt ved at tillade vand at trænge ind, hvorefter din egen kropstemperatur opvarmer det og giver termisk beskyttelse. For at modstå vindens påvirkning, bør hætten have en vindresistent belægning på ydersiden.

Vandtætte Sokker eller Neopren Sko:

Når du bevæger dig i koldt vand, kan det være en god idé at supplere din våddragt med vandtætte sokker eller neoprensko. Forskellen mellem disse er, at sokkerne normalt ikke har en sål, hvilket giver øget bevægelsesfrihed, især hvis du skal svømme længere distancer. Neoprensko har derimod en gummisål, der beskytter dine fødder mod bunden.

Det er vigtigt, at dine neoprensokker eller sko kan nå op over benene på din våddragt og sidder tæt nok til ikke at glide ned. Dette sikrer, at de forbliver effektive som en del af din beskyttelsesudrustning.

Når du vælger ekstraudstyr og tilbehør til din våddragt, er det afgørende at sikre, at alt passer korrekt og er kompatibelt med din dragt. Dette vil hjælpe dig med at holde dig varm og komfortabel, selv i de mest udfordrende vand- og vejrforhold.

Sådan vedligeholder du din våddragt?

Vedligeholdelse af din våddragt er afgørende for dens levetid og ydeevne. Neopren er en holdbar materiale, men det kan tage skade af salt- og klorpåvirkning samt almindelig brug. Her er nogle vigtige retningslinjer for at sikre, at din våddragt forbliver i god stand:

1. Forsigtig af- og påtagning: Når du tager din våddragt af, er det vigtigt at være forsigtig, da det skabte vakuum kan gøre det svært at fjerne den uden at trække i syningerne. Undgå at tage dragten af et sted med store mængder sand, da sand kan slidage materialet over tid.

2. Skyl med ferskvand: Efter hver brug, uanset om du har været i saltvand eller klorholdigt vand, skal du skylle din våddragt grundigt med ferskvand. Dette hjælper med at fjerne salt og klor, der kan tære på materialet og forhindre, at dragten fungerer som den skal.

3. Brug vand og sæbe: Af og til bør du vaske din våddragt med ferskvand og en sæbe, der er specielt designet til våddragter. Dette fjerner eventuelle belægninger, især hvis du har brugt dragten i saltvand, og eliminerer lugtgener fra sved og omgivelserne.

4. Skyl grundigt: Efter påføring af sæbe skal du skylle din våddragt grundigt med ferskvand, helst to gange, for at sikre, at al sæben er fjernet.

5. Korrekt opbevaring: Når du opbevarer din våddragt, skal den hænge tørt og køligt. Sørg for, at dragten er tilstrækkelig tør, inden du hænger den op. Undgå at udsætte neopren for direkte sollys og varmekilder, da dette kan forringe materialets kvalitet over tid. Brug en bred plastikbøjle og hæng den op med en fold på torsoen for at undgå at trække i skuldrene, arme og ben, hvilket kan ændre pasformen. Sørg for, at dragten hænger, så der er god ventilation omkring den.

6. Reparation: Selvom neopren er holdbart, kan det med tiden blive slidt eller beskadiget. Det er vigtigt at reparere din våddragt, så snart du opdager en skade, for at forhindre, at den forværres. Du kan bruge neoprenlim eller strygetape sammen med nål og tråd til mindre reparationer. Mange forhandlere tilbyder også professionel reparation af våddragter til en rimelig pris, hvis skaden er mere omfattende.

Vedligeholdelse af din våddragt er nøglen til at forlænge dens levetid og bevare dens ydeevne. Med omhu og regelmæssig rengøring og vedligeholdelse kan din våddragt fortsætte med at være din trofaste følgesvend under vandsport og aktiviteter i mange år fremover.

Typer af våddragter?

Der er flere forskellige typer våddragter, hver designet til at imødekomme specifikke behov og forhold for vandsportsentusiaster. Her er en oversigt over de forskellige typer og deres egenskaber for at hjælpe dig med at vælge den rette våddragt til dine aktiviteter på vandet:

Full Suit: En fullsuit våddragt er karakteriseret ved lange arme og lange ben. Denne type er ideel, når du står over for køligere vandtemperaturer, typisk under 15 grader inklusive chill-faktoren. Selvom den kan begrænse din bevægelsesfrihed lidt sammenlignet med våddragter uden ærmer og ben, tilbyder den en høj grad af varme og isolering, hvilket gør det muligt for dig at forblive i det kolde vand i længere tid.

Vinter: En vinter våddragt er specielt designet til brug i ekstremt kolde forhold, normalt under 8 grader. Den har en tykkelse på 7-8 mm neopren og indeholder ofte et tyndt lag af varmereflekterende materiale som kobber, aluminium eller titanium for at bevare din kropsvarme og optimere opvarmningen af det vandlag, der ligger tættest på din krop. Vinter våddragter har også typisk en vindtæt yderside for at beskytte mod kulde fra omgivelserne.

Sport: Våddragter til aktive vandsportsgrene er omhyggeligt konstrueret med varierende tykkelser af neopren. Jo tykkere neoprenet er, desto mindre fleksibelt vil det være, hvilket begrænser bevægelsesfriheden. Disse våddragter har normalt et tyndere neoprenlag over skuldre og ben for øget fleksibilitet og lettere arm- og benbevægelser, mens der stadig er tilstrækkelig tykkelse på torsoen.

Uden ærmer: Våddragter uden ærmer er primært velegnede til indendørs brug eller om sommeren, når vandtemperaturen er høj. De giver fuld bevægelsesfrihed til armene og tilbyder samtidig isolering på torsoen, hvilket giver dig mulighed for at forlænge dit ophold i vandet, sammenlignet med at være uden våddragt.

Valget af den rigtige våddragtstype afhænger af de specifikke forhold, du vil stå overfor, og den type vandsport, du deltager i. Husk at matche din våddragt med de aktuelle temperaturer og krav for at få den bedst mulige oplevelse på vandet.

Tykkelse af våddragten?

Tykkelsen af din våddragt spiller en afgørende rolle i at opretholde din komfort og termiske beskyttelse, når du deltager i vandsport eller aktiviteter i kolde vandtemperaturer. Her er en oversigt over betydningen af våddragtens tykkelse og en vejledning til, hvilken tykkelse der passer bedst til forskellige temperaturer og årstider:

0 mm (Våddragt ikke nødvendig):

 • Temperaturer over 22 grader Celsius
 • Vejledende til sommersæsonen

2 mm (Korte arme og ben):

 • Temperaturer mellem 19-22 grader Celsius
 • Vejledende til sommersæsonen

2 mm (Heldragt):

 • Temperaturer mellem 17-19 grader Celsius
 • Vejledende til sommersæsonen

3 mm (Heldragt):

 • Temperaturer mellem 13-18 grader Celsius
 • Velegnet til forår, sommer og efterår

4 mm (Heldragt, evt. med handsker, hætte og sokker):

 • Temperaturer mellem 10-14 grader Celsius
 • Velegnet til forår, (sommer) og efterår

5-6 mm (Heldragt + handsker, hætte og sokker):

 • Temperaturer mellem 8-12 grader Celsius
 • Velegnet til forår og efterår

7-8 mm (Heldragt + handsker, hætte og sokker):

 • Temperaturer under 8 grader Celsius
 • Velegnet til efterår og vinter
 • Bemærk: Hvis du er nybegynder, anbefales det ikke at deltage i vandaktiviteter ved disse temperaturer.

Ud over tykkelsen af våddragtens neoprenlag er det vigtigt at overveje, om dragten har et ydre vindresistent lag samt et varmereflekterende inderlag. Disse funktioner hjælper med at bevare din kropsvarme i koldere temperaturer. For våddragter beregnet til temperaturer under 14 grader Celsius bør der være et minimum af vindresistens og ideelt set også et varmereflekterende lag.

Det er vigtigt at vælge den rigtige våddragtstykkelse i overensstemmelse med de aktuelle vandtemperaturer og vejrbetingelser samt din planlagte aktivitet. At have den rette tykkelse i din våddragt vil sikre, at du forbliver komfortabel og beskyttet, mens du nyder dine vandsport og aktiviteter.

Materialer i våddragten?

Valget af materialer til din våddragt spiller en afgørende rolle for dens ydeevne og komfort, især når det kommer til at holde dig varm i forskellige vandtemperaturer og vejrforhold. Her er en oversigt over de forskellige materialer, der kan bruges i våddragter, og deres funktioner:

Neopren:

 • Neopren, også kendt som polychloropren, er det primære materiale i de fleste våddragter.
 • Det er et kulstofbaseret organisk materiale med en struktur, der indeholder små luftbobler fyldt med nitrogen.
 • Disse luftbobler giver neopren sin isolerende evne og opdrift, hvilket hjælper dig med at holde dig varm og flyde i vandet.

Nylon:

 • Nogle våddragter har et nylonlag på indersiden af neoprenet.
 • Formålet med nylonlaget er at forhindre, at det tekniske neopren irriterer din hud.
 • Nylonlaget har ingen direkte indvirkning på den termiske isoleringsevne, men det forbedrer komforten under brug.

Kobber, aluminium og titanium:

 • Vinter- og koldvandsvåddragter af høj kvalitet er ofte foret med et lag kobber, aluminium eller titanium på indersiden af neoprenet.
 • Dette lag reflekterer din egen kropsvarme og øger effektiviteten af opvarmning af vandet inde i våddragten.
 • Det reducerer også varmetab fra omgivelserne og hjælper med at holde dig varm i ekstremt kolde forhold.

Vind- og vandresistent ydre lag:

 • Våddragter, der er beregnet til brug i koldt vejr eller under vindfyldte forhold, har normalt et ydre lag fremstillet af syntetiske materialer.
 • Dette ydre lag forhindrer koldt vand i at trænge ind i dragten og beskytter dig mod vinden.
 • Det er en afgørende faktor for at opretholde varmen, især når du er i vandet i længere tid eller i kolde temperaturer.

Valget af materialer i din våddragt bør afstemmes med de specifikke vejrforhold og vandtemperaturer, du står over for. Kombinationen af neopren med indbyggede lag af kobber, aluminium eller titanium samt et vind- og vandresistent ydre lag vil hjælpe dig med at bevare din komfort og termiske beskyttelse, uanset hvor og hvornår du nyder vandaktiviteter.

Våddragtens funktioner?

Når du vælger den rette våddragt, er det vigtigt at tage hensyn til en række funktioner og faktorer, der vil påvirke din oplevelse og komfort under vandaktiviteter. Her er en oversigt over nogle vigtige funktioner og overvejelser:

Hætte:

 • Nogle våddragter har en hætte, især dem designet til koldere temperaturer.
 • Hætten hjælper med at bevare din kropsvarme og kan have et vindresistent ydre for at beskytte mod kulden.

Lange ærmer og ben:

 • Lange ærmer og ben er ideelle for at reducere varmetab i koldt vand.
 • De giver ekstra beskyttelse og komfort, især uden for de varmeste sommerdage.

Isolering:

 • Tykkelsen af neoprenet i våddragten påvirker dens isoleringsevne.
 • En tætsiddende pasform er afgørende for at maksimere isoleringen og holde dig varm.

Vindbeskyttelse:

 • Et ydre lag af syntetisk materiale beskytter mod vind og forhindrer hurtig nedkøling.
 • Dette er vigtigt i koldere vejrforhold og længere væk fra kysten.

Bevægelsesfrihed:

 • Våddragter har ofte tyndere neoprenlag ved arme, skuldre og ben for øget fleksibilitet.
 • Dette er vigtigt, især hvis du deltager i aktiviteter som svømning, ro eller padling.

Farve:

 • Nogle våddragter kommer i signalfarver som orange eller rød for øget synlighed.
 • Dette er nyttigt, hvis du befinder dig alene på vandet eller i urolige farvande.

Størrelse og pasform:

 • Det er afgørende, at din våddragt passer tæt til din krop for at forhindre vand i at trænge ind og for at optimere dens isoleringsevne.
 • Prøv våddragten for at sikre, at den passer korrekt, eller brug producentens måletabel.

Vægt:

 • Vægten af ​​våddragten afhænger primært af tykkelsen af neoprenet og eventuelle ydre lag.
 • Fokuser mere på velegnede funktioner end vægt, især i forhold til de forhold, du vil bruge våddragten under.

Design:

 • Våddragter har generelt et strømlinet design, men farver og mønstre kan variere.
 • Signalfarver øger synligheden, mens stil og æstetik er subjektive.

Køn:

 • Der er forskellige våddragtmodeller til mænd og kvinder på grund af forskelle i anatomi og fysiologi.
 • Vælg den model, der passer bedst til din kropstype og behov.

Pris:

 • Prisen på en våddragt varierer afhængigt af dens funktioner, såsom temperaturanvendelse og tykkelse af neopren.
 • Vælg en våddragt baseret på dine specifikke behov og forhold snarere end udelukkende prisen.

Husk, at valget af den rigtige våddragt er afgørende for din komfort og sikkerhed under vandaktiviteter. Tag dig tid til at overveje, hvilke funktioner der er vigtige for dine behov, og prøv forskellige modeller for at finde den perfekte våddragt til dig.


Ekstra viden

Artikler

Main Menu